אנו מצויים בעיצומה של עונת הסתיו בישראל. כולנו חווים שינויי מזג אוויר הדרגתיים שיכולים להשפיע על כולנו ועל ההרגלים שלנו. אבל מזג האוויר גם משפיע על הבריאות של אוכלוסיית הקשישים, טוען ד"ר אלעד לאור, מנהל רפואי וגריאטר. עונת המעבר הזו, המאפיינת את החודשים בין הקיץ לחורף, מביאה עמה שינויים בטמפרטורות, רמות לחות ורוחות שיכולים להשפיע על מצבם הבריאותי של המבוגרים.
במהלך הסתיו, הקשישים עשויים להיתקל בשינויים פיזיולוגיים שיכולים להוביל לבעיות בריאותיות שונות. לדוגמה, ירידה בטמפרטורות יכולה לגרום להחמרה במחלות ריאה כמו אסתמה ודלקות ריאות, במיוחד עבור קשישים הסובלים מבעיות נשימה קיימות. כמו כן, רגישות לשינויי לחות יכולה להשפיע על מצב עורם של הקשישים, שיכול להיות יבש או מגרד, דבר שמגביר את הסיכון לדלקות בעור.
שינויי מזג האוויר עשויים גם להשפיע על מצב הרוח והבריאות הנפשית של הקשישים. עונת המעבר עלולה לגרום לתחושת בדידות, במיוחד כשיש ימים קרים או גשומים מאוד המגבילים את האפשרות לצאת מהבית ולהיפגש עם חברים או משפחה. כל זאת מבלי לדבר על שעון החורף שנכנס לתוקף לפני מספר ימים ומשמעותו היא חשכה מוקדמת מאוד.
שפעת אורבת בפינה
בנוסף, חשוב לציין שהסתיו מביא עמו גם את עונת השפעת שמתחילה לרוב בתקופה זו. על הקשישים להיות ערניים לסימפטומים של מחלות חורף ולהקפיד על חיסונים מונעים כדי לשמור על בריאותם. "ישנה חשיבות עליונה להתחסנות של קשישים, שנחשבים אוכלוסייה בסיכון", מוסר ד"ר אלעד לאור.
במילים אחרות, ההשפעות של שינויי מזג האוויר במהלך הסתיו על בריאות הקשישים הן רבות ומגוונות. חשוב להתייחס לתנאים הללו ולפעול למניעת בעיות בריאותיות על מנת להבטיח איכות חיים טובה יותר, גם בעונת המעבר.
Leave a Reply