היקף השימוש בקנאביס במסגרת טיפול רפואי עולה ברחבי העולם, כולל בקרב האוכלוסיות המבוגרות והקשישות. על רקע שינויים משמעותיים בגישה לקנאביס במדינות רבות, התעוררו שאלות ודיונים בקרב הקהילה הרפואית והמדעית לגבי היתרונות והסיכונים שבשימוש בו, בפרט כאשר מדובר בקרב קשישים. בגיל הזהב מתרבות תחושות של כאבים כרוניים, בעיות בריאות נוירולוגיות ופסיכיאטריות, והתמודדות עם בעיות שינה.
מבחינה רפואית, השפעת הקנאביס על אוכלוסיית הקשישים עשויה להיות מוצדקת בתור אפשרות טיפולית פוטנציאלית, אך בעלת פוטנציאל לסיכונים מסוימים. ד"ר אלעד לאור מתייחס כאן ליתרונות וגם לסיכונים של שימוש בקנאביס בקרב קשישים.
הסיכונים הפוטנציאליים
- פוטנציאל התמכרות: ישנו סיכון מסוים של קשישים לפיתוח תלות פיזית ונפשית בקנאביס בעקבות שימוש רצוף או תמידי.
- השפעה על התפקוד הקוגניטיבי: השפעה על פונקציות קוגניטיביות כגון זיכרון, תיאום, ריכוז ויכולת לבצע משימות מורכבות.
- אפקטים בריאותיים משניים: ד"ר אלעד לאור מציין כי תופעות שונות שיכולות להתרחש עם השימוש בקנאביס רפואי, כמו עליית חום גוף, יובש בפה ותגובות אלרגיות.
- אפקטים פסיכולוגיים ורגשיים: השפעה על הרגשות, דיכאון, חרדה ואפקטים פסיכולוגיים כתוצאה משימוש ממושך בו.
היתרונות הפוטנציאליים
- הקלה על כאבים כרוניים: שימוש כטיפול סימפטומטי לכאבים כרוניים בקרב קשישים, כולל השפעה על הקלה בכאבים דלקתיים, נוירופטיים ואחרים.
- הפחתת דיכאון וחרדה: אלו נגרמים על רקע הסיבוכים הפיזיים והרגשיים שקשישים עשויים להתמודד איתם ועשויים להיות מוקלים באמצעות קנאביס רפואי.
- שיפור איכות השינה: לפי ד"ר אלעד לאור, קשישים רבים מתקשים להירדם וסובלים מבעיות שינה כרוניות. שימוש בקנאביס רפואי עשוי לסייע להם.
- הקלה על תסמינים נוירולוגיים: הקלה על תסמינים נוירולוגיים כגון שברים ופרקינסון.
חשוב להדגיש כי כל המידע במאמר זה אינו מהווה המלצה רפואית ואינו יכול לשמש כהנחיה לשימוש או לטיפול ספציפי בקנאביס. כל מטרת המאמר היא להציג את הנתונים בנושא ולעורר שאלות ודיונים בקרב הקוראים על היתרונות והסיכונים שבשימוש בקנאביס בקרב קשישים. חשוב להדגיש כי קבלת החלטות בנוגע לטיפול רפואי תמיד צריכה להתבצע על ידי רופא מוסמך, המתבסס על היסטוריה רפואית מדויקת, ניתוח יתרונות וסיכונים, והתחשבות במצב הבריאותי והרפואי הספציפי של כל מטופל.
Leave a Reply